Mijn winkelwagen
Er zitten geen items in uw wagentje.

Service, garantie en verzekering

 

Stel uw camera begeeft het. Dan kunnen wij voor u kijken of deze kan worden gerepareerd. Als u bij ons een camera koopt dan krijgt u minimaal twee jaar garantie op uw aankoop. Dit betekent dat als de camera defect is en er is geen sprake van onheil van buitenaf, vallen, stoten, vocht etc., wij er voor zorgen dat de camera kosteloos wordt gerepareerd.

U stuurt uw defecte camera naar onze winkel en wij zorgen ervoor dat hij zo snel mogelijk naar het officiële reparatiecentrum gaat. Als de camera terug komt sturen wij hem direct naar u terug, samen met een vergoeding voor de verzendkosten die u heeft gemaakt om het pakketje naar ons op te sturen.

 

Valt het defect niet onder garantie dan zijn er drie verschillende mogelijkheden.

 

-          De reparatie is economisch niet rendabel; De prijs van een reparatie ligt in dit geval hoger dan de waarde van de camera. Wij kunnen u eventueel een verslag toesturen voor de verzekering als bewijs dat het niet verstandig is om de camera te repareren. Hierin vermelden wij de (geschatte) reparatiekosten. De waarde van de camera en de waarde van een vervangend, vergelijkbaar toestel.

-          Wij kunnen geen inschatting geven van de reparatieprijs. De camera moet naar het reparatiecentrum gestuurd worden. Van het reparatiecentrum krijgen wij een prijsopgave waarna u twee of drie keuzes hebt.

1.       De camera wordt voor de prijs van de prijsopgave gerepareerd

2.       De camera wordt niet gerepareerd (omdat de prijsopgave te hoog is) en de camera wordt teruggestuurd. Let op! U betaalt dan wel onderzoeks- verzend- en administratiekosten. Deze liggen tussen de 35 en 65 euro afhankelijk van het merk camera.

3.       Sommige fabrikanten bieden de mogelijkheid om de camera achter te laten. U betaalt niets maar u krijgt de camera niet meer terug.

 

Enkele fabrikanten gaan er vanuit dat er bij een prijsopgave onder een bepaald bedrag altijd gerepareerd wordt. Het kan dus zo zijn dat u dan niet uit de drie bovenstaande opties kunt kiezen. Dit bedrag is per leverancier verschillend, maar ligt vaak zo rond de honderd euro.

 

In het geval van onenigheid over de reparatieprijs onderhandelen wij voor u met de fabrikant. U hoeft dus niet zelf contact op te nemen met reparateur, dit verzorgen wij voor u.

 

Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat u een camera laat vallen. Of dat iemand een videocamera van tafel stoot. Of u wordt verrast door een regenbui. Dan kunt u de schade niet claimen onder de garantie. Uiteraard hebben we ook hiervoor een oplossing. Het Service Totaal Plan. In samenwerking met Enra Verzekeringen bieden wij een pakket aan dat u compleet zorgeloos van uw camera gebruik laat maken.

 

In ruil voor een éénmalige premie (de hoogte is afhankelijk van de verkoopwaarde van uw camera) en € 5,00 assurantiebelasting bent u voor drie jaar verzekerd van afhandeling van alle schades. Zolang u met de camera terug naar de winkel kunt komen, wordt deze gerepareerd. Als deze reparatie economisch niet verantwoord is, dan wordt de camera total-loss verklaard. In dat geval kunt u een nieuwe camera uitzoeken. Het goede is dat het niet uitmaakt op welk moment in de verzekering dit gebeurt. Of het nou de eerste of de laatste dag is, u kunt voor het bedrag waarvoor de camera verzekerd is een nieuwe uitzoeken. Het enige wat het kost is uw eigen risico. Dit bedraagt maximaal € 50,00 per gebeurtenis.

 

Naast deze dekking bieden we ook nog een volledige dekking. Daarvoor gelden dezelfde voorwaarden als hierboven. Het voordeel van het uitgebreide pakket is dat de camera (en eventuele accessoires) óók verzekerd is tegen verklaarbaar verlies, inbraak en diefstal (niet uit een motorvoertuig). De premie hiervoor ligt uiteraard wat hoger.

 

De voordelen op een rijtje

- Laag eigen risico maximaal (€ 50,00)

- Eenmalige afschrijving, u bent gelijk verzekerd

- Betaling via machtiging

- Verzekerd tegen nieuwwaarde, gedurende de volledige looptijd. Dus geen afschrijving

- Na de looptijd van 3 jaar krijgt u een aanbod voor herverzekering tegen aantrekkelijke voorwaarden

- Ruime voorwaarden, vrijwel alle schades en omstandigheden zijn gedekt

 

Headlines

Nikon D850 Tour m...16-12-17
Nikon D850: Perfecte resolutie, of teveel pixels? Bent...
Lees meer »
Promoties bij Fot...29-11-17
Het is weer die tijd van het jaar; vrijwel elk merk hee...
Lees meer »
Bekijk alle headlines »

Aanmelden nieuwsbrief