B+W 55mm Grijsfilter (ND 3.0 - 10 Stops)

Op voorraad
€ 55,00

Omschrijving

Hoogwaardig B+W Grijsfilter uit de Professional-serie met F-Pro filtervatting. Filtermaat 55mm. Reduceert reflecties en verhoogt de kleurverzadiging.

B+W ND grijsfilter: creatieve effecten door het reduceren van licht

B+W ND filters worden gebruikt voor het behalen van creatieve effecten in situaties waarbij er teveel licht is, bijvoorbeeld bij het maken van foto’s op een heldere zomerdag. Doordat het licht op de sensor gereduceerd wordt zijn er langere sluitertijden mogelijk. De resultaten die door een ND grijsfilter behaald kunnen worden verhogen de aantrekkelijkheid van het beeld en zijn in sommige gevallen experimenteel te noemen. Eén van de bekendste effecten die een ND filter kan bewerkstelligen is bijvoorbeeld het vloeiend weergeven van waterstromen. Doordat lange sluitertijden mogelijk zijn, kan beweging worden weergegeven op een foto. Dit in tegenstelling tot ‘bevriezing’ van het beeld bij korte sluitertijden. B+W ND grijsfilters zijn verkrijgbaar in verschillende grijsdichtheden variërend van +1 lichtstop tot +10 lichtstops. Door het gebruik van bijvoorbeeld het 102 ND filter kan twee diafragma lichtstops langer worden belicht. Bij het 110 ND grijsfilter zijn dit 10 lichtstops. 

B+W ND grijsfilter 110 voor maar liefst 10 lichtstops reductie

Met de buitengewone lichtreductie van maar liefst 10 lichtstops wordt dit filter ook wel een zwart filter genoemd. Doordat nóg langere sluitertijden kunnen worden behaald dan bij de zwakkere grijsfilters kunnen creatieve effecten zoals de beweging in waterpartijen nog extremer worden vastgelegd.

B+W F-Pro filtervatting, een hoogwaardige standaardvatting

De F-Pro filtervatting is de standaard filtervatting van de meeste B+W filters en komt voor bij de professional-line filters. De F-Pro vatting kan gebruikt worden op de meeste groothoeklenzen tot 24mm op fullframe formaat zonder dat vignettering (zwarte randen/hoeken) op de foto ontstaat. De F-pro filtervatting is gemaakt van messing en heeft een matzwarte afwerking wat reflectie voorkomt. Omdat een F-pro vatting schroefdraad aan de bovenzijde van het filter heeft, kan de standaard lensdop van het objectief gebruikt worden. Ook kunnen hierdoor filters gecombineerd worden. Het combineren van filters kan echter wel vignettering veroorzaken.

B+W, een buitengewoon merk met hoge standaarden

B+W filters zijn belangrijke instrumenten voor het verbeteren van de beeldkwaliteit van de foto. Filters corrigeren de foto nog voordat ze worden vastgelegd op de beeldsensor, zonder verlies van beeldkwaliteit. De filters van B+W behoren tot de absolute hoofdklasse. Alles aan B+W filters is top: de vatting, het glas, de coating en de bevestiging van het glas in de vatting. Niet voor niets worden alle filters vervaardigd in de fabriek van Schneider Kreuznach in Duitsland. Strikte kwaliteitscontrole staat hierbij hoog in het vaandel zodat constante kwaliteit gewaarborgd blijft.


Algemeen

 • Naam
  B+W 55mm Grijsfilter (ND 3.0 - 10 Stops)
 • Merk
  B+W
 • Filtermaat
  55mm
 • Coating
  Standaardcoating

Bundle Items

  Images

   Gift Options

    PostNL

     Copyright © 2018 Fotohanskeuzekamp.nl