B+W 58mm Grijsfilter (ND 0.9 - 3 Stops)

Op voorraad
€ 60,00
none

Omschrijving

Hoogwaardig B+W Grijsfilter uit de Professional-serie met F-Pro filtervatting. Filtermaat 58mm. Reduceert reflecties en verhoogt de kleurverzadiging.

B+W ND grijsfilter: creatieve effecten door het reduceren van licht

B+W ND filters worden gebruikt voor het behalen van creatieve effecten in situaties waarbij er teveel licht is, bijvoorbeeld bij het maken van foto’s op een heldere zomerdag. Doordat het licht op de sensor gereduceerd wordt zijn er langere sluitertijden mogelijk. De resultaten die door een ND grijsfilter behaald kunnen worden verhogen de aantrekkelijkheid van het beeld en zijn in sommige gevallen experimenteel te noemen. Eén van de bekendste effecten die een ND filter kan bewerkstelligen is bijvoorbeeld het vloeiend weergeven van waterstromen. Doordat lange sluitertijden mogelijk zijn, kan beweging worden weergegeven op een foto. Dit in tegenstelling tot ‘bevriezing’ van het beeld bij korte sluitertijden. B+W ND grijsfilters zijn verkrijgbaar in verschillende grijsdichtheden variërend van +1 lichtstop tot +10 lichtstops. Door het gebruik van bijvoorbeeld het 102 ND filter kan twee diafragma lichtstops langer worden belicht. Bij het 110 ND grijsfilter zijn dit 10 lichtstops. 

B+W ND grijsfilter 103 voor 3 lichtstops reductie. De norm in grijsfilters.

Het 103 ND grijsfilter kan met zijn 3 stops lichtreductie een behoorlijk donker grijsfilter genoemd worden. Dit biedt meer opties dan zwakkere grijsfilters. Het 103 ND grijsfilter is zodoende ook geschikt voor evident langere belichtingstijden en kan worden gezien als de norm voor grijsfilters in digitale fotografie. 

B+W F-Pro filtervatting, een hoogwaardige standaardvatting

De F-Pro filtervatting is de standaard filtervatting van de meeste B+W filters en komt voor bij de professional-line filters. De F-Pro vatting kan gebruikt worden op de meeste groothoeklenzen tot 24mm op fullframe formaat zonder dat vignettering (zwarte randen/hoeken) op de foto ontstaat. De F-pro filtervatting is gemaakt van messing en heeft een matzwarte afwerking wat reflectie voorkomt. Omdat een F-pro vatting schroefdraad aan de bovenzijde van het filter heeft, kan de standaard lensdop van het objectief gebruikt worden. Ook kunnen hierdoor filters gecombineerd worden. Het combineren van filters kan echter wel vignettering veroorzaken.

B+W, een buitengewoon merk met hoge standaarden

B+W filters zijn belangrijke instrumenten voor het verbeteren van de beeldkwaliteit van de foto. Filters corrigeren de foto nog voordat ze worden vastgelegd op de beeldsensor, zonder verlies van beeldkwaliteit. De filters van B+W behoren tot de absolute hoofdklasse. Alles aan B+W filters is top: de vatting, het glas, de coating en de bevestiging van het glas in de vatting. Niet voor niets worden alle filters vervaardigd in de fabriek van Schneider Kreuznach in Duitsland. Strikte kwaliteitscontrole staat hierbij hoog in het vaandel zodat constante kwaliteit gewaarborgd blijft.


General

 • Naam
  B+W 58mm Grijsfilter (ND 0.9 - 3 Stops)
 • Merk
  B+W
 • Filtermaat
  58mm
 • Coating
  Standaardcoating

Facebook Attribute Group

  Bundle Items

   Images

    Gift Options

     PostNL

      Copyright © 2020 Fotohanskeuzekamp.nl