Een battery grip is een waardevol accessoire, echter zal niet elke fotograaf ermee geholpen zijn. Twijfelt u nog over de juiste keuze? Lees dan hieronder waarom een batterijgrip voor ú handig kan zijn.

Panasonic DMW-BGG9 BatterygripPanasonic DMW-BGG9 BatterygripPanasonic DMW-BGG9 BatterygripPanasonic DMW-BGG9 Batterygrip

 1. De naam zegt het al: BATTERIJgrip.
  • Een van de voordelen van een batterijgrip is de mogelijkheid een extra batterij mee te dragen. Dit kan voornamelijk handig zijn als u lange dagen op een set maakt en niet continu in de buurt van uw tas verkeert. Met twee accu’s verdubbelt u het vermogen van uw camera en kunt u dubbel zoveel opnames maken zonder zich zorgen te maken over stroom!
 2. Een extra ontspanknop.
  • Fotografeert u veel portretten? Dan kan een batterijgrip juist voor u een voordeel bieden. Op de grip zit namelijk een extra ontspanknop waardoor verticaal fotograferen vergemakkelijkt wordt. Zo is het makkelijker om de horizon recht te houden en hoeft u geen gekke capriolen met uw arm uit te halen om bij de ontspanknop te komen. Daarnaast zijn veel grips met één of meerdere instelwielen en/of functieknoppen uitgerust, waardoor ook het veranderen van veelgebruikte belichtings- en autofocusinstellingen gedaan kunnen worden.
 3. Meer gewicht.
  • Een mogelijk voordeel, maar dit is voor iedereen verschillend, is de grootte en daarmee het gewicht van de camera. Mensen met grote handen kunnen hier mogelijk van profiteren en de zwaardere combinatie houdt voor sommige mensen stabieler vast.
 4. Groter is beter.
  • Het klinkt misschien gek, maar een grotere camera kan voor sommige klanten professioneler overkomen. Dat de foto’s niet per definitie beter worden, moge natuurlijk duidelijk zijn. Echter, voor een bepaald type clientèle geldt daadwerkelijk: groter is beter. Zeg nou zelf, het ziet er ook wel stoer uit....

In deze blog ziet u de Panasonic DC-G9 + DMW-BGG9
Panasonic DMW-BGG9 BatterygripPanasonic DMW-BGG9 Batterygrip

0