De Panasonic DC-TZ200 compactcamera beschikt over enkele waanzinnige features. Panasonic voorziet natuurlijk altijd al in prachtige en gebruiksvriendelijke mogelijkheden. In de TZ200 is dit niet anders.

Al enige jaren rust Panasonic zijn camera’s uit met WiFi. Via deze verbinding sluit u makkelijk uw camera aan op uw smartphone of tablet. Uw telefoon of website moet voorzien zijn van de Panasonic Image App. Het voordeel hiervan is dat u de foto’s makkelijk kunt kopiëren naar uw smart device. Ook kunt u de camera vanaf uw smartphone of tablet bedienen. Ee nadeel van de connectie via WiFi is dat deze telkens verloren gaat wanneer u de camera uitzet, of wanneer deze in sluimerstand schiet.

Bluetooth lost dit probleem op. Als uw telefoon voorzien is van Bluettoth LE (de nieuwste standaard) dan behoudt u een continue verbinding. Dit vergemakkelijkt het kopiëren aanzienlijk. De foto’s die u maakt worden direct gekopieerd naar uw smart apparaat. Zonder uw tussenkomst. Een ander, mogelijk, voordeel is dat u locatiegegevens kunt opslaan. Als u de GPS op uw telefoon aan hebt staan worden de GPS gegevens gekopieerd naar de bestandsgegevens van de foto. Zo weet u altijd tot op de meter nauwkeurig waar de foto gemaakt is.

Naast deze ideale Bluetooth LE-funcitonaliteit beschikt de DC-TZ200 over nóg iets moois. De camera is natuurlijk uitgerust met een grotere sensor dan normaal in compactcamera’s. Alhoewel dit vrijwel alleen maar voordelen biedt, zeker in de beeldkwaliteit en prestaties met weinig licht, kleeft er een nadeel aan.

De scherpstelafstand neemt toe. Voor negen van uw tien foto’s is dat echter niet vreselijk relevant. Mocht u nou fervent macrofotograaf zijn, dan wordt het wel een probleem. Dan wilt u namelijk zo dicht mogelijk op uw onderwerp scherp kunnen stellen. Panasonic heeft daar wat op gevonden. Het heet Macro AF, (autofocus). Deze functie voorziet erin dat u toch de grootst mogelijke vergroting haalt. Het werkt heel simpel. Via het Q.Menu schakelt u de camera in op Macro AF. Vervolgens zoomt u volledig in. U kunt nu op maar liefst drie centimeter van uw onderwerp scherpstellen. Dit is geniaal. U brengt de kleinste details nu groots in beeld!

0