Sigma 150-600mm /5-6.3 DG OS HSM Sports Canon

Op voorraad
€ 1.699,00
Zekerheidspakket-tot €1500,-

Omschrijving

Deze Sigma 150-600mm /5.0-6.3 DG OS HSM Sports hoogwaardige hypertelezoomobjectief zorgt dat elke veeleisende fotograaf die opnamen kan maken die hem of haar voor ogen stonden.

SIGMA 150-600mm F5-6.3 DG OS HSM | Sports

Hoge prestaties en superieure kwaliteit Dit hoogwaardige hypertelezoomobjectief zorgt dat elke veeleisende fotograaf die opnamen kan maken die hem of haar voor ogen stonden.

1. De beste optische prestaties die u mag verwachten van het productconcept van onze Sports-lijn.
2. Hoogwaardig, duurzaam objectief.
3. Geschikt voor actiefotografie, waarmee elke fotograaf precies die opnamen krijgt die hij of zij wilde maken
4. Flexibel aan te passen voor meer gebruiksgemak of voor een specifieke toepassing.
5. Geschikt voor de nieuwe generatie teleconverters.
6. Nieuwe productlijnen op basis van SGV-concepten zetten nieuwe standaards voor afbeeldingskwaliteit.

1. De beste optische prestaties op basis van het productconcept van onze Sports-lijn.

● Door het toepassen van speciale glas elementen is de chromatische aberratie minimaal en levert dit objectief de beste prestaties in zijn klasse.
Dit objectief heeft twee glazen FLD-elementen (‘F’ Lage Dispersie), die dezelfde prestaties leveren als fluoriet, en drie glazen SLD-elementen (Speciale Lage Dispersie) die chromatische aberraties optimaal corrigeren. Chromatische aberratie zou vooral zichtbaar zijn in de langste zoomstand, zelfs na diafragmeren. Het optimale ontwerp van de speciale glazen elementen, inclusief de FLD-elementen, corrigeert deze fout optimaal.
* FLD-glas heeft de laagst mogelijke kleurschifting (dispersie) bij een extreme lichtdoorlatendheid (transmissie). Dit optische glas presteert net zo goed als fluoriet, dat een hoge brekingsindex heeft en een lage kleurschifting in vergelijking met normaal optisch glas. Het heeft tevens een hoge anomale dispersie. Dit zorgt voor een uitstekende correctie van het secundaire spectrum dat niet door normaal optisch glas is te corrigeren. Het zorgt voor opnamen met een hoge resolutie en contrast.

2. Topmodel met verbeterde duurzaamheid

● Stof- en spatwaterdichte vatting
Het objectief is stof- en spatwaterdicht en ontworpen voor een hoge duurzaamheid. Het voldoet aan de eisen van professionele fotografen voor het fotograferen onder zware omstandigheden zoals in de regen.

● Zoomvergrendeling ('Lock') bij elke brandpuntsafstand
Dankzij de nieuwe zoomvergrendeling is de zoomstand op elke willekeurig punt te vergrendelen. Hij is instelbaar op iedere gewenste zoomstand, waardoor omlaag of omhoog fotograferen mogelijk is zonder dat de zoomstand verandert. Dat is ook handig bij het fotograferen met lange sluitertijden.

● Water- en olieafstotende coating zorgt voor een aangename foto-ervaring
De frontlens heeft een water- en olieafstotende coating, waardoor water gemakkelijk is af te vegen en die voorkomt dat olie en vet aan het oppervlak blijven kleven, zelfs onder slechte opnameomstandigheden. Tevens is hierdoor het schoon houden van het lensoppervlak gemakkelijker.

● Manual Override toegevoegd, dus nu keuze tussen twee functies met volledige handmatige scherpstelling.
Naast AF/MF is MO (Manual Override) toegevoegd op de keuzeschakelaar voor de scherpstelfunctie. In de stand MO schakelt het objectief door aan de scherpstelring te draaien, zelfs bij continu-AF, over naar handmatige scherpstelling. In de stand AF is de gebruikelijke ‘full-time manual focus’-functie beschikbaar. Met het optionele SIGMA USB DOCK is de gevoeligheid van het omschakelen naar handmatig scherpstellen in de MO-stand instelbaar.

● Nieuwe statiefgondel maakt bevestigen eenvoudig.
De statiefgondel heeft een nieuw ontwerp omdat hypertelezoomobjectieven zoals dit met een telestand van 600 mm vaak op een eenbeenstatief of een normaal statief worden gebruikt. Omdat de statiefgondel groot en stabiel is, klikt hij elke 90 graden in. Hierdoor is gemakkelijk omschakelen van liggend naar staand formaat mogelijk. Door de schouderriem te bevestigen, is het objectief gemakkelijk mee te dragen, zonder de cameravatting onnodig zwaar te belasten.
* De statiefgondel is niet afneembaar.

● Uitstekend hanteerbaar dankzij optimale balans
Dit objectief is optimaal hanteerbaar doordat het voorste lensdeel soepel in- en uitschuift, waardoor de fotograaf zijn of haar handen niet hoeft te verplaatsen, zelfs niet bij een grotere verandering van de beeldhoek. Het voorste lensdeel is ontworpen op een goede hanteerbaarheid onder deze omstandigheden.

3. Uitstekend geschikt voor actiefotografie waardoor elke veeleisende fotograaf precies de gewenste opnamen krijgt.

● Versnellingssensor maakt horizontaal en verticaal ‘meetrekken’ mogelijk
De OS (Optical Stabilizer) is voorzien van een versnellingssensor die voor een hogere precisie zorgt. Er zijn twee OS-functies: ‘1’ voor algemene fotografie en ‘2’ voor motorsport en andere soorten fotografie waarbij ‘meetrekken’ nodig is. Bij functie 2 zorgt de versnellingssensor voor een minimale onscherpte tijdens het fotograferen, of de camera nu voor liggende op staande opnamen wordt gebruikt.
* Dit objectief is niet bruikbaar op kleinbeeldcamera’s, behalve de Nikon F6 en de Canon EOS-1V.
* Functie ‘2’ werkt alleen bij meetrekken in horizontale richting.
● Stillere, snellere ‘geoptimaliseerde AF’
De HSM (Hyper Sonic Motor) zorgt voor een snelle en stille AF. Dankzij het in vergelijking met vorige uitvoeringen verder verbeterde AF-algoritme, is de scherpstelefficiëntie van de continue AF (AF-C) met circa 5% verbeterd.

4. Flexibel aan te passen voor meer gebruiksgemak of voor een specifieke toepassing.

● SIGMA USB DOCK – Aanpassen aan uw wensen
Aanpassingen, waaronder het updaten van de firmware, het bijregelen van de scherpstelling, het instellen van de werking van de ‘full time manual focus’ en de timing van het overschakelen naar MF als u aan de scherpstelring draait, zijn met het optionele SIGMA USB DOCK mogelijk. Met de speciale software ‘SIGMA Optimization Pro’ op een computer en dit objectief op het USB DOCK kunt u voor allerlei fotografische omstandigheden de AF-snelheid, het scherpstelbereik en de OS met een keuze voor één van de patronen van optische stabilisatie (‘Dynamic View Mode’, ‘Standard’ of ‘Moderate View Mode’) naar eigen inzicht aanpassen.

5. Geschikt voor de nieuwe generatie teleconverters (los verkrijgbaar).

● AF werkt tot f/8
Er zijn speciaal ontworpen nieuwe teleconverters verkrijgbaar voor dit objectief. Met de SIGMA TELE CONVERTER TC-1401 of TELE CONVERTER TC-2001 ontstaat een MF 210-840mm F7-9 hypertelezoom of een MF 300-1200mm F10-12.6 hypertelezoom. Daarnaast is met de SIGMA TELE CONVERTER TC-1401 op camera’s die bij f/8 AF bieden, fotograferen met automatische scherpstelling mogelijk.
* Bij het fotograferen van onderwerpen met weinig contrast onder lichtarme omstandigheden, is het vinden van het scherpstelpunt niet altijd mogelijk.

6. Nieuwe productlijnen op basis van SGV-concepten zetten nieuwe standaards voor afbeeldingskwaliteit.

[Sports]
Geraffineerde optische prestaties.
SIGMA heeft alle verwisselbare objectieven in drie klassen ingedeeld: Contemporary, Art en Sports. De Sports-lijn biedt behalve uitstekende optisch prestaties en expressieve kracht tevens de mogelijkheid snelle acties vast te leggen. Daardoor krijgen fotografen precies die opnamen die ze wilden maken. Met deze objectieven zijn snel bewegende onderwerpen zelfs op afstand uitstekend te fotograferen. Deze hoogwaardige objectieflijn biedt tevens diverse functies die de fotograaf onder moeilijke omstandigheden en bij uitdagingen ondersteunen. Behalve voor sportfotografie zijn deze objectieven ook perfect voor het fotograferen van vogels en wild, vliegtuigen, treinen, voor motorsport en portretten. Een andere belangrijke eigenschap van onze Sports-lijn is dat allerlei functies van deze objectieven zijn aan te passen. Met behulp van speciale software kan de fotograaf de werking van deze objectieven aan zijn of haar persoonlijke voorkeuren aanpassen.

[SIGMA GLOBAL VISION]
“SIGMA GLOBAL VISION” - SIGMA werkt momenteel aan het vernieuwen van alle producten. De nieuwe objectieven hebben onderstaande eigenschappen gemeen.

● Evaluatie met Sigma’s eigen MTF-meetsysteem A1
Tot nu toe maten we objectiefprestaties met een MTF-meetsysteem (Modulation Transfer Function) dat was voorzien van conventionele sensoren. We hebben nu ons eigen MTF-meetsysteem ontwikkeld (A1) dat gebruik maakt van een drielaags Foveon-sensor met 46 megapixel. Zelfs hoogfrequente details die tot nu toe niet waren te detecteren, zijn nu voor onze kwaliteitscontrole te gebruiken. Alle SIGMA 150-600mm F5-6.3 DG OS HSM | Contemporary-objectieven worden met dit A1-systeem getest voordat ze de fabriek verlaten.

● Made in Japan, met het beste vakmanschap
Alle fabricage van Sigma, van de mallen tot de kleinste onderdelen, wordt via een geïntegreerd productiesysteem geheel in Japan uitgevoerd. Wij zijn momenteel een van de weinige fabrikanten van wie de producten geheel ‘made in Japan’ zijn. We zijn van mening dat onze producten in zekere zin doortrokken zijn van de essentie van ons land met zijn schone lucht en water en zijn gemotiveerde, hardwerkende mensen. We zijn trots op de authentieke kwaliteit van de Sigma-producten, die zijn ontstaan uit een samenspel van zeer gerichte expertise en intelligente, geavanceerde technologie. Onze hoogwaardige producten worden wereldwijd gewaardeerd door professionele fotografen en fotografieliefhebbers, omdat onze fabricage is gebaseerd op echt vakmanschap en wordt gesteund door de passie en de trots van onze experts.

● Geschikt voor de Mount Conversion Service, waardoor objectieven hun waarde lang blijven behouden
In de loop der jaren heeft SIGMA een extreem grote reeks verwisselbare objectieven geproduceerd. Op basis van onze unieke knowhow en ervaring, presenteren wij nu onze nieuwe ‘mount conversion service’. Deze service is beschikbaar voor onze nieuwe productlijnen. SIGMA vervangt de interne onderdelen van een bestaande vatting, waardoor u uw favoriete SIGMA-objectief op een andere camera kunt gebruiken. Dankzij deze service kunt u uw favoriete objectief nog vele jaren blijven gebruiken, ongeacht de keuze voor uw oorspronkelijke camerasysteem.
Opmerking: SIGMA’s Mount Conversion Service verschilt van normale reparaties en productondersteuning en wordt niet geboden door uw plaatselijke SIGMA-dealer of fotowinkel. Neem voor deze service contact op met de dichtstbijzijnde geautoriseerde importeur of distributeur.

[Overige eigenschappen]
● Metalen bajonetvatting
Het objectief heeft een metalen vatting die extreem nauwkeurig en duurzaam is. Het oppervlak heeft een speciale behandeling ondergaan om het sterker en slijtvaster te maken, waardoor de vatting een bijzonder lange levensduur heeft.

● Ontwerp zonder overstraling en spookbeelden
Om te zorgen voor een ontwerp dat bestand is tegen sterk tegenlicht, zijn overstraling en spookbeelden al in een vroeg stadium van de ontwerpfase grondig doorgemeten. Sigma’s Super Multi-Layer Coating reduceert overstraling en spookbeelden, en zorgt tevens voor scherpe, contrastrijke opnamen, zelfs bij fel tegenlicht.

● Afgeronde diafragmaopening
Het diafragma heeft 9 lamellen die voor een aantrekkelijke onscherpte (bokeh) zorgen.

Algemeen

 • Naam
  Sigma 150-600mm /5-6.3 DG OS HSM Sports Canon
 • Merk
  Sigma
 • Lens Type
  Telezoom
 • Mount
  Canon EF Mount
 • Productlijn
  Sigma Sport
 • Geschikt voor Full Frame
  Ja
 • Toepassing
  Natuur, Sport

Fysieke Eigenschappen

 • Gewicht
  2860.0000
 • Kleur
  Zwart
 • Lengte
  290.2
 • Diameter
  121
 • Filtermaat
  105mm
 • Zonnekap meegeleverd
  Ja
 • Zonnekap Type
  LH1164-01

Optiek

 • Brandpuntsafstand
  150-600
 • 35mm Equivalent
  150-600
 • Bij gebruik op APS-C
  240-960
 • Diafragmabladen
  9
 • Maximaal Diafragma
  5.0-6.3
 • Minimaal Diafragma
  22
 • Zoombereik
  4
 • Elementen / Groepen
  24 / 16
 • Speciale elementen
  2 FLD en 3 SLD
 • Stabilisatie
  Ja
 • Coating
  Nee

Scherpstelling & Aansturing

 • Handmatig Scherpstellen
  Ja
 • Direct manual override
  Ja
 • Minimale Scherpstelafstand
  2.6
 • Reproductiefactor
  1:5
 • Elektromagnetisch diafragmamechanisme
  Nee
 • Traploos Diafragma
  Nee

Bundle Items

  Images

   Gift Options

    PostNL

     Product Extra

      Copyright © 2018 Fotohanskeuzekamp.nl